ROODZWART

Op een informeel samenzijn met oud-collega’s van de TCTub kreeg ik het Jubileumboek van RoodZwart aangereikt. Ik heb daar namelijk aan mogen bijdragen met een soort van column. RZ bestond in 2023 honderd jaar, maar het boek kwam nu pas. Beetje laat wellicht, maar zoiets kan gebeuren. Misschien moest het even rijpen of wilden de samenstellers waaronder collega Jan Ankoné (links op de foto) de tijd nemen om iets moois te creëren.
Dat laatste zal het wel geweest zijn, want het jubileumboek van de club uit Delden is een juweel geworden. Apart formaat, schitterende, glossy-achtige uitvoering, prachtige foto’s, prettige verhalen. Absoluut niet standaard zoals de meeste jubileumboeken van sportverenigingen zijn.
Mijn complimenten. Nu heeft RoodZwart naast de schitterende accommodatie op de Scheetheuvel (nog steeds een prachtige naam) ook een buitengewoon fraai jubileumboek. Rest nog het niveau van het eerste elftal. Tiende plaats in de vierde klasse vind ik behoorlijk aan de lage kant….

MATERIAALMAN

Heb je dat gelezen of gezien op RTV Oost? Sander Boschker stopt als keeperstrainer bij FC Twente en wordt materiaalman. De cursus die hij verplicht moest volgen, omdat de regels van de bond dat voorschrijven, was niet langer aan hem besteed. Je moet de computer beheersen, je moet werkstukken maken en allerlei theorie leren.
Sander werd er niet gelukkig van, stress, slapeloze nachten. Hij stopt ermee. Je kunt niet zeggen dat de keepers die hij trainde zoals Unnerstall en voorheen De Lange en Drommel stonden/staan te schutteren onder de lat. De mannen blonken uit. Sander deed zijn werk dus uitstekend. Toch stopt hij er mee en gaat hij ballen oppompen, pylonen plaatsen en weer opruimen, wasjes draaien met trainingsshirts en ze daarna strijken.
Zijn carrière op het veld met talloze records en daarna als trainer, het is dus afgelopen. Hij wordt materiaalman en hij zei dat hij weer een gelukkig mens is, dat hij weer lachend naar de club gaat.
Mooi. Respect.