VACATURE

Robin Pröpper gaat weg bij FC Twente. Leuk die ruim drie miljoen euro die de stopper opbrengt, maar er is wel een gat op het veld en in de kleedkamer ontstaan. De sympathieke verdediger staat op de as van het elftal, is de aanvoerder, is in het veld het verlengstuk van de coach en hij is ook nog assistent-keeper (hij gooit zijn lichaam elke wedstrijd zeker één keer in de baan van een gevaarlijk schot). Het blijven vreemde fenomenen in het profvoetbal dat een speler zich volop aan het voorbereiden is op het nieuwe seizoen en dan ineens op een rotmoment vertrekt.
Ik denk dat Twente een adequate vervanger zal moeten zoeken. Maar goed, trainer Joseph Oosting en het duo Bruggink-Streuer zullen intussen wel kunnen inschatten of de andere centrale verdedigers in de selectie de vacature Pröpper (foto) kunnen invullen.

Mijn oud-buurman en Twente-fan van het zuiverste water is er niet gerust op. Hij was een Pröpper-man, stak nooit onder stoelen of banken hoe belangrijk hij de rol van deze speler vond.
Hij is overigens zonder nog een wedstrijd gezien te hebben ook al supporter geworden van de nieuwe spits Sam Lammers. Want hij deed het heel goed bij FC Utrecht, staaft hij zijn positieve mening over de Brabander. Dat klopt. Lammers deed het een jaar of vijf geleden ook goed bij Heerenveen, maar daarna wilden de ballen er niet meer in bij een handvol clubs in Duitsland en Italië. Hij was goed in het missen van kansen ipv het benutten ervan. Eerder liet PSV hem al gaan. Ik ben benieuwd of Lammers een doelpuntenmaker is bij FC Twente dat echter wel een goede naam heeft opgebouwd met spelers die bij de echte topclubs niet aan de bak komen. Je kunt er derde mee worden in de eredivisie. En dat is heel knap. Volgend jaar weer? In Amsterdam denken ze van niet…